Glemt brukernavn? / Glemt passord? / Ikke registrert?

Hovedmeny

Glemt brukernavn? / Glemt passord? / Ikke registrert?

Søk i nettsted

Som mange av våre følgere har lagt merke til, så har vi det siste halve året hatt et samarbeid med komiker Adam Schjølberg. Han er en utrolig hyggelig, reflekter, modig og engasjert mann og vi har hatt mange samtaler om tema som opptar begge parter, blant annet om sko. Hvorfor i all verden er det slik at menn som liker bruke høye hæler skal få skråblikk av andre? Historisk sett så brukte jo menn høye hæler for noen århundrer siden, faktisk før kvinner begynte å bruke dette.


Vi stilte noen spørsmål til Adam om sko, homofili og katter:

- Hva er egentlig 'greia' med deg og høye hæler?

Jeg har utrolig gode minner av å være liten gutt som alltid sprang rundt i mammas høye hæler. Men etterhvert som jeg ble eldre, opplevde jeg å få så mye kritikk på å være feminin mann at jeg ikke turte. Og på mange måter skammet meg og kvittet meg med mye av det feminine. Dette kan jeg egentlig snakke om til det uendelige. Men da jeg skrev boken «MANNual» i 2018, som handlet om å finne ut hva maskulinitet egentlig er (og burde være), oppdaget jeg også at jeg ble stolt over mine feminine såkalte sider. Og bestemte meg for å bli tøffere. Ta bilder av meg, med et relativt maskulint ytre kombinert med et av de sterkeste symbolene vi har for femininitet. Nemlig stiletten. Det har vært et mildt sagt spennende prosjekt. Tilbakemeldingene har variert fra sterke hatytringer til ren kjærlighet fra alle kjønn. Det forbauser meg at et plagg, i dette tilfellet sko kan generere så sterke følelser hos folk. Sko har ikke kjønn. Det har blitt utrolig viktig for meg å bruke den stemmen jeg har til å bidra til å skape trygghet og større rom for de som i en ganske firkantet verden kan føle at de ikke passer inn alltid.

- Hva slags reaksjoner får du når du deler bilder av deg selv i høye hæler, og hvordan takler du evnt. fordommer?

Tilbakemeldingene har variert fra sterke hatytringer til ren kjærlighet fra alle kjønn. Det forbauser meg at et plagg, i dette tilfellet sko, kan generere så sterke følelser hos folk. Sko har ikke kjønn. Det har blitt utrolig viktig for meg å bruke den stemmen jeg har til å bidra til å skape trygghet og større rom for de som i en ganske firkantet verden kan føle at de ikke passer inn alltid. Jeg har i mitt liv blitt såpass vant til å få kritikk på hvem jeg er. Om jeg passer inn eller ikke. For feminin, for maskulin. At stort sett preller kritikken rett av. Den er ikke engang innom. Men det forer helt klart engasjementet mitt. Og jeg ser viktigheten av nettopp det å «skape større rom» for de trange rammene menn har til å være menn.


- Føler du at det går i riktig retning, er det større aksept for at menn kan bruke high heels nå, enn før?

Det er helt klart på vei i riktig retning. Men når det kommer til «friheten til å være meg», så skal man ikke reise lengre enn til Polen før man møter et land som har etablert homofrie kommuner. Og det er ikke langt unna min relativt trygge sofa i oslo. Friheten til å være meg er ikke et medfødt privilegium, men kjempet frem.


 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Adam Schjølberg (@adamschjolberg)

KLIKK PÅ DEN GRÅ TEKSTEN HELT NEDERST I RAMMEN OVENFOR, SE VIDEO.


Jeg vil ikke gjøre det å gå i høye hæler til homokamp. Fordi det handler egentlig ikke om legning. Det har faktisk ingenting med det å gjøre. Det er faktisk bare sko.

Men det er helt klart håp for å flytte på rammene for maskulinitet. Se bare på Mark Bryan sin instagramkonto. En heterofil middelaldrende familiefar i høye hæler med en halv million følgere. Som nylig endte opp i magasinet Vogue. For meg handler altså det å ta på seg høye hæler om å flytte på grensene for hva menn skal tillate seg. Å være maskulin mann er kun akkurat det jeg selv har behov for at det skal være. Om det seg være å ta på et par hæler iblant, hygge ved bak hytta eller være åpen om mental helse. Det skal være rom for alt det.Vårt utvalg av sko i store størrelser finner du her: STORE STØRRELSER


- Adam og katter har jo lenge vært en morsom greie på Instagram, men hva er Mjau?Nå om dagen har jeg litt fokus på mitt eget klesmerke «Imma Kitteh» som nylig ble lansert. Det er et resultat av året som har vært. Med isolasjon og lockdown. Jeg jobber jo som komiker til daglig og alle bookingene forsvant. Så jeg tror jeg trengte en måte å få ut litt av galskapen. Og startet dermed med å etterligne kattebilder på min instagram. Etterhvert (snart hundre bilder i serien) ble bildene så populære at folk ønsket seg gensere og tskjorter. Og jeg ville starte med en liten kolleksjon som var av god kvalitet, miljøvennlig og fin. Og det synes jeg at jeg har klart.


Foto: Orhan Kuresevic

Til slutt. Samarbeidet med Lille Frekke er et av de samarbeidene jeg er aller mest stolt av. Det krever ikke bare mot å gå i høye hæler, men det krever også mot å støtte, heie frem og være en alliert. Det er med på å skape bryte grenser og skape større rom. Så tusen takk ❤️


Følg Adam på Instagram, der finner du blant annet mange bilder av ham med høye hæler og de fantastiske kattebildene, i tillegg til mye annet. Han har en flott blanding av viktige tanker og humor i feeden sin. Du finner hans Instagramkonto her: ADAM SCHJØLBERG INSTAGRAM


Vil du kikke nærmere på den kule kleskolleksjonen hans (hoodies, t-shirts m.m.) klikk på denne linken: WWW.KOSEPUS.NOTa gjerne også en kikk på våre erotiske leketøy, vi har mye moro til både han, henne og par. Klikk på denne linken, så finner du oversikt:

På utkikk etter klær? Husk at vi har i nettbutikken, det gjør det enklere for deg å finne antrekk i din favorittfarge.


Her finner du oss i sosiale media, håper du vil følge oss. Klikk på bildet, følg vår FB side.PS! Få med deg alle våre blogginnlegg! Disse samler vi i en egen Facebookgruppe 


Følg oss også på  og på SnapChat (der kan du følge oss uten at naboen vet det). Scann bildene:


 


Vi er også på Pinterest, der finner du galleri med mengder av modellbilder fra shoot vi har hatt. Klikk inn og følg oss:

#adamschjølberg #standupkomiker #komiker #fordommer #menn #highheels #metalhelse #homofili #mennidamesko #frihet #katter #mjau #immakitteh #lillefrekke

 

Facebook
Youtube
Instagram
Twitter
Snap